onsdag 21 april 2010

Puerto Vallarta

Jag gick 75-70 de sista två varven i Mazatlan för att hamna på plats 49 på ett över par och årets första prischeck på $525 dollar. Spelade riktigt bra det sista varvet men lyckades tyvärr bara gå 2 under, vilket var lite synd eftersom startfältet var ganska tätt och om man gick fyra fem sex under kunde man verkligen hoppa i resultatlistan.

Banan i Mazatlan var väldigt tight, med mycket OB och trädridåer. På sista nio slog man inte en enda driver, inte ens på par-5 hålen. Jag hade redan en game plan från förra året som jag fortsatte i år också och det var att slå järn-2 järn-2 och beroende på vinden nåt från järn-8 till wedge för tredjeslaget. Dessa utslag var så tighta att många slog OB även fast de "spelade safe" med en hybrid eller järn. Banan här i Puerto Vallarta är helt annorlunda. Den är designad av Greg Norman och man slår driver i princip överallt. Den är bred, och rolig att spela och man kan slappna av på ett helt annat sätt när man spelar. Den enda kritiken är väl kanske att många hål är lika varandra, och att det är svårt att komma ihåg hålen efteråt eftersom de är så lika. Greenområderna är väldigt nedklippta, det finns i stort sett ingen ruff och greenerna är långsamma bermudagreener. Jag tror att scorerna kommer att vara betydlig lägre på den här banan än vad de var förra veckan.

Banan är helt ute i ingenstans och öppnade för bara en månad sen. Det finns inget klubbhus eller restaurang. En bit från rangen står det en mexikan som säljer tacos för 10 pesos styck (ca 5kr).

Starttid för imorrn är 08:50. Läs mer på www.thomaspetersson.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar